Locatie

Laatste actualiteiten

SCHIPHOL - Bestuurders van elektrische auto’s kunnen sinds kort ook hun voertuigen... lees meer

Schiphol Smart Parking promotiecode 2014. Schiphol heeft regelmatig kortingsacties maar hier bestaan geen... lees meer

Zelf parkerende auto's, nooit meer stress

Zelf parkerende auto's kunnen je helpen om perfect je auto in te parkeren, zonder dat er schade veroorzaakt wordt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet heb je bijvoorbeeld een paaltje of stoeprand geraakt. Deze zelf parkerende auto's zijn al een tijdje op de markt en kunnen je optimaal van dienst zijn. Maar hoe werken deze auto's en heb je nog wel zelf de controle tijdens het parkeren van de auto?

Hoe werken zelf parkerende auto's?

Zelf parkerende auto's zijn voorzien van sensoren in de voor- en achterbumper. Daarmee wordt de afstand van de auto tot de stoep en andere geparkeerde auto's gemeten. De draaicirkel wordt berekend door de boordcomputer. Zo kun je op een efficiënte wijze de auto parkeren op een parkeerplek.

Behoud ik zelf controle tijdens het parkeren?

Sommige van deze auto's kunnen geheel zelfstandig parkeren, maar er zijn ook auto's waarbij je een klein beetje gas moet geven of moet afremmen als de auto dat aangeeft. Veel van de systemen remmen automatisch als er een obstakel te dicht in de buurt komt. Het is echter belangrijk dat je altijd zelf blijft opletten. Dit is belangrijk om je eigen veiligheid en die van anderen te kunnen waarborgen. Je zou zomaar te dichtbij een muurtje of paaltje kunnen parkeren, waardoor er alsnog schade aan de auto kan ontstaan. Ook tijdens het parkeren op de luchthaven kunnen zelf parkerende auto's ideaal zijn. Het kan vaak erg druk zijn met parkeren op de luchthaven en vaak heb je haast. Een zelf parkerende auto kan je dus veel stress ontnemen voordat je op vakantie gaat.

Enkele voorbeelden van zelf parkerende auto's

  • Toyota Prius Tech Edition: bij het parkeren wordt de besturing automatisch overgenomen van de automobilist;
  • Audi A7: het parkeren van de auto is niet voor iedereen een fluitje van een cent. Met de Audi A7 wordt het een stuk gemakkelijker gemaakt. Audi is al flink op weg met de automatisering hiervan en dit is terug te zien in de Audi A7;
  • Volkswagen Touran: deze auto is voorzien van een Park Assist, een uitstekende parkeerhulp. De auto kan naast een parkeervak worden gezet waarna met een simpele druk op de knop er een plek wordt ingenomen tussen de overige auto's.
Nick | 09-10-2014 15:46
schiphol%20smart%20parking