Locatie

Laatste actualiteiten

SCHIPHOL - Bestuurders van elektrische auto’s kunnen sinds kort ook hun voertuigen... lees meer

Schiphol Smart Parking promotiecode 2014. Schiphol heeft regelmatig kortingsacties maar hier bestaan geen... lees meer

handbagage Arkefly

handbagage Arkefly

Zoals vele maatschappijen gelden voor de handbagage bij Arkefly ook specifieke eisen. Onder handbagage vallen alle zaken welke niet tijdens het inchecken voor de vlucht worden afgegeven en die je dus meeneemt het vliegtuig in. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan bagage trollys en handtassen. Let erop dat voor bepaalde artikelen zoals bijvoorbeeld vloeistoffen algemene veiligheidsregels gelden, deze regels zijn terug te vinden op onze algemene handbagage pagina.

Arkefly handbagage

Omdat luchtvaarmaatschappijen naast de algemene veiligheidsregels voor handbagage vaak ook nog eigen handbagage regels hanteren hebben wij deze pagina met Arkefly handbagage informatie voor je opgesteld. Bij Arkefly gelden voor alle vervoersklassen dezelfde voorwaarden m.b.t. het meenemen van handbagage. Naast deze standaard afmeting is het mogelijk om een wat grotere handbagage koffer mee te nemen van 55 x 40 x 25 cm, echter indien de overhead lockers vol raken zal deze handbagage alsnog in het bagageruim worden geplaatst. Wil je er dus zeker van zijn dat de handbagage mee de cabine ingaat bij Arkefly hou je dan aan de onderstaande afmetingen.

Reisklasse Aantal en afmeting Gewicht
Economy Class

1 stuk 50 x 40 x 20 cm

Geen beperking*

Comfort Class

1 stuk 50 x 40 x 20 cm

Geen beperking*

Premium Confort Class

1 stuk 50 x 40 x 20 cm

Geen beperking*
Star Class

1 stuk 50 x 40 x 20 cm

Geen beperking*

* Voor handbagage bij Arkefly geldt er geen gewichtsbeperking, zolang je het op een veilige manier en zonder hulp in de overhead lockers kunt plaatsen en er weer uit kunt nemen.

Toegestane accesoires

Naast bijvoorbeeld een handbagagekoffer is het bij Arkefly toegestaan om accesoires zoals babyartikelen, jas, paraplu, wandelstok, plastic tas met dutyfree goederen, een aantal boeken en tijdschriften, een kleine camera en laptop mee het vliegtuig in te nemen.

Arkefly handbagage koffers

Om te helpen bij het kiezen van de juiste koffer voor je vlucht hebben wij een selectie gemaakt van handbagage koffers welke aan de eisen van Arkefly voldoen. Mocht de gewenste koffer er niet bij zitten dan is een uitgebreidere selectie handbagage koffers te vinden op bagageonline.nl

Budget handbagage koffer [node:field_organisatie_landingspagina] Harde handbagage koffer [node:field_organisatie_landingspagina] Zachte handbagage koffer [node:field_organisatie_landingspagina]

Budget koffers

Harde koffers

Zachte koffers

Bagage vertraagd, beschadigd of kwijt

Helaas komt het nog steeds voor dat bagage later dan de passagier aankomt, beschadigd is bij aankomst of in sommige gevallen helemaal verdwijnt tijdens de reis. In een dergelijk geval moet je dit zo snel mogelijk een PIR-formulier (Property Irregularity Report) invullen en afgeven bij de luchtvaartmaatschappij. Vervolgens zijn er meerdere manieren om een vergoeding te krijgen voor de geleden schade, namelijk via je reisverzekering, luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

Heb je ook gedacht aan...

Voordat je op reis of vakantie gaat zijn er veel zaken die voorbereid moeten worden en waar aan moet denken. Hierbij in ieder geval een paar zaken die niet over het hoofd gezien moeten worden:

  • Heb je al een parkeerplaats gereserveerd? Het is veel goedkoper om op voorhand een plaats te reserveren. Kijk op onze vergelijkingspagina voor het complete overzicht.
  • Geldt er een visumplicht in mijn bestemmingsland? De Visumcentrale geeft je direct online andwoord op deze vraag.
  • Waar moet ik op letten i.v.m. mijn gezondheid en heb ik inentingen nodig? Op de website van de GGD is hier alles over terug te vinden.
  • Is het politiek stabiel in het land waar ik naartoe ga? Via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de meest actuele informatie omtrent de veiligheid in een land op te vragen. 
  • Heb ik al een reisverzekering en dekt deze alle voorgenomen activiteiten af? Op hoyhoy.nl zijn eenvoudig reisverzekeringen te vergelijken en kun je deze aanpassen op je voorgenomen activiteiten zoals wintersport en duiken.
schiphol%20smart%20parking