Locatie

Laatste actualiteiten

SCHIPHOL - Bestuurders van elektrische auto’s kunnen sinds kort ook hun voertuigen... lees meer

Schiphol Smart Parking promotiecode 2014. Schiphol heeft regelmatig kortingsacties maar hier bestaan geen... lees meer

Zaventem airport

Geschiedenis van Brussels Airport

Brussels Airport is de nationale luchthaven van België en is opgericht in 1940. De eerste stappen voor de bouw van dit vliegveld werden echter al gezet in 1910. Het vliegveld ligt op zo'n 12 kilometer afstand van de stad Brussel. In eerste instantie was het een militair vliegveld met 3 start- en landingsbanen. Kort na de Tweede Wereldoorlog zette de groei van Brussels Airport door. Vanaf 1990 werd de luchthaven volledig herbouwd. Brussels Airport heeft een aantal slechte jaren gehad vanwege de economische crisis, maar heeft inmiddels de weg weer volledig teruggevonden. Zowel vrachtverkeer als passagiers maken volop gebruik van Brussels Airport.

Passagiersaantallen en aantal vliegtuigbewegingen

Door de jaren heen is Brussels Airport flink gegroeid. In 1950 verwerkte de luchthaven ruim 240.000 passagiers. In 2014 bedroeg dit aantal bijna 22 miljoen passagiers. Daarmee weet Brussels Airport flinke passagiersaantallen te verwerken op de luchthaven. In 1996 werden er ruim 196.000 vliegtuigbewegingen waar te nemen op Brussels Airport. Dit aantal steeg in 2001 tot 305.532 vliegtuigbewegingen. Door de economische crisis kelderde het aantal vliegtuigbewegingen in 2002 naar 256.889. De daling zette zich voort tot 2013 waarin 216.678 vliegtuigbewegingen werden gemaakt. In 2014 steeg dit aantal weer naar 231.528 vliegtuigbewegingen waarna de weg omhoog weer werd teruggevonden.

Structuur en inrichting van het vliegveld

Brussels Airport heeft 3 landingsbanen: 01/19, 7L/25R en 7R/25L. De langste landingsbaan is zo'n 3.638 meter lang en geschikt voor het langste vliegtuig ter wereld. Het vliegveld is voorzien van 2 vertrekhallen. Verder beschikt de luchthaven over een aantal pieren. Naast de terminals, start- en landingsbanen, is er op Brussels Airport nog veel meer te beleven. Zo zijn er talloze restaurants te vinden waar passagiers iets kunnen eten. Iedereen die dichtbij het vliegveld wil overnachten, kan hiervoor terecht bij diverse hotels. Verder zijn er talloze voorzieningen zoals winkels om te shoppen, meditatieruimtes, een apotheek en een kapper. Er is zelfs een mortuarium te vinden op Brussels Airport. In 2008 was Brussels Airport de eerste luchthaven van België die Starbucks ging verkopen. Geheel Brussels Airport is voorzien van Wifi waarvan de eerste 30 minuten volledig gratis zijn voor elke passagier.

Bereikbaarheid

Brussels Airport is met de auto gemakkelijk bereikbaar vanaf de A201. Wanneer je dichtbij de zuidelijke grens van België woont, dan ben je binnen een uurtje op de luchthaven. Het vliegveld staat ook overal op borden langs de snelweg aangegeven. Op de luchthaven is plaats voor ruim 10.000 auto's die verdeeld zijn over 3 verschillende parkings. Deze parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de luchthaventerminal. Daarnaast zijn er nog eens 2.000 parkeerplaatsen die goed bereikbaar zijn met een meestal gratis shuttle service. Passagiers kunnen zowel kort als lang parkeren. Brussels Airport is ook goed met de trein te bereiken. Vanaf Nederland zijn er maar liefst 16 treinverbindingen mogelijk richting Brussels Airport. Verder is Brussels Airport ook goed per tram en fiets te bereiken. Daarmee is Brussels Airport een luchthaven met een volledig aanbod voor elke passagier.

Car Hotel